Æbleskiver

Materialer
Æbelskive pande
Kødnål til at vende æbelskiverne med
Fad til at ligge de ny stegte æbelskiver på
Ingredienser til 20 æbelskiver
2 stk. Æg
120 g. Hvedemel
2 dl. Kærnemælk
Lidt mælk
1/2 tsk. Natron
1/2 tsk. salt
Smør til at stege i
Flormelis og syltetøj som tilbehør ved serveringen.
Fremgangsmåde
Del æggene i æggehvide og æggeblomme, og kom det i hver sin skål.
Bland mel sammen med æggeblommerne. Tilsæt herefter kærnemælk, natron og salt, og rør det godt sammen. Da dejen godt kan være ret tyk kommer jeg lige en smule mælk i så den bliver lidt mere lind – ikke helt så lind som f.eks. pandekage dej.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen,
Varm æbelskivepanden op. Kom lidt smør i hvert hul og fyld hullerne næsten op med dej. Vend æbelskiverne, når de har fået en fast skorpe. Du skal vende dem inden de er gennembagt ellers bliver de ikke runde, fordi dejen ikke kan løbe ned i hullet når du vender æbelskiverne. Æbelskiverne får ret hurtigt fast skorpe, så du skal være over dem 🙂



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *