Chokoladekagen alle bliver vilde med…

 

Det her er nok verdens bedste chokoladekage. Alle jeg har serveret den for bliver ellevilde.
Opskriften er til en bradepande på ca. 23×33 cm. (12 personer), det svare ikke til den der høre til oven. Hvis du vil bruge den der høre til oven skal du lave dobbeltportion (24 personer).
Hvis du vælger at du vil servere bærcremen til kagen, så hver opmærksompå at de frosne hindbær skal tages ud af fryseren og tø op og dryppe af dagen før du skal server kagen.
Ingredienser:
6 spsk. kakao
250 g. hvedemel
300 g. sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
lidt salt
2 æg
150 g. smør
2,5 dl vand
Fremgangsmåde:
Start med at sigt alle de tørre ingredienser sammen.
Kom æg, smeltet smør og vand i og pisk med mixer.
Dejen hældes i den smurte bradepande og bages på næst nederste rille ca. 35 minutter ved 170 grader. Ovnen skal være varm inden dejen sættes i. Kagen skal ikke bages for meget, den skal være lidt klæg inden i, det er det der er med til at gøre den til nok verden bedste chokoladekage 🙂
Kagen kan sagtens fryses ned, men gør det i mens den er en smule varm, så er der nemlig stadig en masse fugt i også er den bare stadig super lækker når du tager den op af fryseren.
Nu skal du så til at beslutte dig for hvad du vil gøre med kagen. Jeg har nemlig to forslag:
1. Glasur (12 personer): 
3 spsk. kakao
200 g. flormelis
2 spsk. smør
2 tsk. kanel
0,5 dl letmælk
Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.
2. Bærcreme (12 personer):
1 pose frosne hindbær
1/4 liter piskefølde
2 dl creme fraise 38 %
Vaniljesukker
Dagen før du vil servere kagen skal du tag hindbær op af fryseren og lad dem dryppe af.
Bland vaniljesukker og creme fraise. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med creme fraise-bladingen. Lige inden servering, vendes hindbærerne forsigtigt med creme fraise og flødeblandingen.
Håber den falder i din og dine gæsters smag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *