Forår, ramsløg og frikadeller…

Mindstemanden og jeg har været på tur i skoven i dag, og med hjem havde vi en pose med ramsløg, som jeg har plukket i skovbunden – Mmm!

Her til aften er nogle af ramsløgene brugt i frikadellerne, det er virkelig lækkert, og ovenikøbet gratis. Jeg så lige at man i den lokale kan købe en bakke med ramsløg til 22 kr. så der er da lidt at spare, men det er nu ikke motivationen for mig, det er mere det at det er hyggeligt selv at have plukket det 🙂

Resten skal jeg prøve at lave til pesto.

Så bare kom ud i skoven, det vrimler frem i disse dage, og de skal plukkes inden de blomstre 🙂

Man er ikke i tvivl når man har fat i ramsløg, de lugter, og ikke mindst smager, helt vildt meget af løg/hvidløg. Hvis ikke de gør det så er det ikke ramsløg, men et andet blad der hvis ikke er så sundt at spise, husk lige at smag inden i fylder poserne 🙂 

HUSK I ER IKKE I TVIVL når det er ramsløg!

Undskyld billedekvaliteten.

Opskrift
I får da lige opskriften på de frikadeller jeg rørte sammen her til aften 🙂

500 g. svin og kalvekød
2 æg
1 spsk. mel
1/2 dl. mælk
ramsløg efter smag
rigtig feta (meget vigtigt her hos os, det smager nemlig så meget mere og bedre)
salt og peber efter smag

Formes og kommes på en bredepande med bagepapir på. Hvis du ligger inden med chilirapsolie så kom lidt af det oven på dellerne inden du kommer dem i oven.

Ind i oven på 220 grader i ca. 15 eller til du synes de har fået farve nok.

Velbekomme 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk Permalink.

2 svar til Forår, ramsløg og frikadeller…

  1. Uhm, Lækkert! Det er fantastisk at lave mad af ting man selv har plukket/hentet i skoven 😉

  2. Lisa Olesen siger:

    Jeg kan anbefale at plukke lidt ekstra, hakke det og smide det i fryseren. Så har man altid lige lidt hvidløgsduftende forårskrydderi 🙂 og det samme med brændenælder og skvalderkål for den sags skyld… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *