Gratis opskrift på Shopperen…

Jeg elsker jeres respons på mine krationer, det er ærlig snak og det er det der motivere mig til gang på gang at kaste mig ud i nye designs og bruge tiden på at skrive opskrifterne ned, for det er simpelthen så motiverende at folk kan lide det man laver. Så endnu en gang har jeg givet mig tid til at grifle en opskrift ned, denne gang på denne shopper, som var en ide som jeg var meget i tvivl om jeg ville blive tilfreds med  resultatet, mest af alt ift. farve sammensætningen. Men jeg er blevet rigtig godt tilfreds. Jeg synes jo ikke man få for mange shopperen eller indkøbsnet og det er så nemt at lege med farvesammensætninger i sådan et projekt. Skriv endelig hvis opskriften driller, det er nemlig gået lidt stærkt, så evt. rettelser er kærkommende 🙂

Opskrift: kvalitid.dk – Model: Shopperen – Nål: 3 + 3,5 – Garn: Drops Belle + SG – Farver: kirsbær, gl. rosa, sølvgrå, lys søgrøn, mørk søgrøn

 

Opskrift

Omgangene slutter i shopperens højre side, alle farveskift laver jeg i siden, så de er mindst muligt synlige.

 • Slå 61 lm op med nål #3,5, vend med 1 lm (62)
 • Hækl 2 fm i 2. lm fra nålen, hækl 59 fm, 2 fm i sidste m. (63)
 • I stedet for at vende arbejdet, hækler du nu rundet om arbejdet. Den m der var den sidste før er nu første; hækl 2 fm i første m, 59 lm, 2 fm i sidste. (126)
 • 2 fm i første m, 62 m, 2 fm i sidste m – fortsæt rundt
 • 2 fm i første m, 62 m, 2 fm i sidste m. (130)
 • Hækl nu 1 fm i hver m rundt, i alt 17 omg. Sidste m på 17. omg. hækler du som en halvstgm, hvori du laver farveskift (130)
 • Skift til nål # 3 – fortsæt med nr. 2 farve, fortsæt i stgm. Hækl i alt 3 omg. (130)
 • 4. omg. hækles med farve nr. 2 og mønsteret laves kun på den ene side af shopperen; hækl 32 stgm, 1 lm, spring næste m over, 32 stgm. Den anden side hækl du 1 stgm i hver m.
 • Hækl hen til m før hul, hækl stgm. bag om stgm på forrig rk, 1 lm, spring næste m over, 1 stgm bag om stgm på forrig rk, stgm. Fortsæt dette i alt 5 omg.
 • Skift farve når du synes. Der er rig mulighed for at lege med farvesammensætning.
 • Nu skal du udvide mønstret med en rk på hver side af første mønster rk. Fordi m forskydes mod højre på hver omg. er det nemmest at tælle fra det allerede dannede mønster – hækl stgm hen 7 m før det midterste mønster, lm, spring 1 m over, 6 stgm, stgm bag om stgm på forrig rk., lm, spring 1 m over, stgm bag om stgm på forrig rk. 6 stgm, lm, spring 1 m over, stgm omg rundt.
 • Lige som på første del af mønstret hækler du stgm hen til sidste m for alle hullerne, og hækl stgm bag om stgm på forrig rk., lm, spring 1 m over, bag om stgm på forrig rk. Fortsæt i alt 5 omg.
 • Udvid mønsteret med de sidste 2 rk. på samme måde som beskrevet ovenfor. Ialt 17 omg. Sidste m på 17. omg. skal du hækle som halvstgm. Skift farve og fortsæt med fm rundt med nål #3,5.
 • Hækl 4 omg; en fm i hver m.
 • På 5. omg. hækl 23 fm, 17 lm, spring 17. m over, 46 fm, 17 lm, spring 17 m over, 23 fm.
 • 23 fm, 17 fm omkring lm-buen, fm rundt til næste lm-bue hvor du ligeledes hækler 17 fm rundt omkring lm-buen.
 • Hækl fm rundt yderlige 3 omg.
 • Luk af og hæft ende.

RIGTIG GOD ARBEJDSLYST 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

26 svar til Gratis opskrift på Shopperen…

 1. Annette siger:

  Hvor er den bare fin, og lækre farver

 2. Dorte siger:

  Dejlig opskrift. Håber jeg får tid i det nye år til at prøve den af

 3. Sille siger:

  Jeg har vist sagt det før, og siger det gerne igen – det er altså bare superfine ting, du laver. Hvem der bare var så kreativ!
  Tusind tak fordi du deler!

 4. Simone siger:

  Må man spørge hvor meget garn du brugte til denne lækre shopper?

 5. Karina siger:

  Hej Trine

  Jeg har forsøgt med en kommentar på IG men nu prøver jeg også lige her – jeg er lidt i tvivl hvordan du udfører punkt 9.

  Hedder det noget specielt så jeg kan google det eller kan du forklare lidt mere uddybende 🙂

  Er jo ivrig for at komme videre men den fine fine sag.

 6. Anna siger:

  Hej
  Jeg er gået i krig med din opskrift. Pkt 2+3, skal der ikke stå ’59 fm’? Istedet for luftmasker? Jeg er lidt forvirret….

 7. Dorthe siger:

  Jeg er i gang med det her net, men det er som om, at det hele drejer mod højre, så det bliver skævt. Jeg har brugt det garn du anbefaler og har nu forsøgt tre gange, men det sker hver gang. Jeg har det rigtige antal masker i hver omgang.
  Kan du hjælpe?

  • admin siger:

   Hej Dorthe
   bare rolig, det er ikke dig der gør noget forkert, mønstret drejer sig, fordi du hækler rundt, men fortsæt bare, for det er slet ikke så slemt (synes jeg) når først man er færdig og får taget det i brug. Hvis nu du synes det forskyder sig for meget, så start mønstret lidt længer mod venstre 🙂

   /Trine

 8. Tenna siger:

  Har været gået i krig med dit flotte net. Udover det forskyder sig til den ene side så er mine farve skidt i stgm vildt grimme. Synes slet ikke man kan se dine? Har forsøgt at Google pæne farveskift i stgm men finder kun ved fm. Har du er fif så overgangen ikke bliver så markant? Har forsøgt med hstgm.

  • admin siger:

   Hej Tenna
   jeg laver mine farveskift ved, med den første farve, at lave sidste stgm næsten færdig til jeg har to lykker på nålen, den sidste gang jeg trækker tråden igennem gør jeg det med den nye farve (samme princip som med skarpt farveskift i fm) og fortsætter videre. Jeg har lavet farveskiftene i siden af nette, så synes jeg ikke det er så tydeligt.

   Jeg håber det er forståeligt formuleret 🙂

   /Trine

 9. Tenna siger:

  Tak for det Trine… Det har jeg også gjort… Synes mine er tydelige – også fordi jeg ikke kunne se dine farveskift… Men så gør jeg det vist som man skal 😊

 10. Anabelia siger:

  Fabulous shopper bag! I fell in love with it since I saw it. Thank you very much for sharing the pattern. I have included this bag in my selection of “loved projects” of this week. Have a wonderful weekend! xxx

 11. Naniluce siger:

  Sorry I don’t speak your language… could you please just tell me what is the stitch that makes the vertical stripes effect? Thanks!!! It’s a really cute bag, pattern and colour wsie!

 12. Birgit siger:

  Hej Trine

  Sikke en smuk taske. Tak fordi du deler din opskrift! Jeg kan ikke finde den mørke og lyse søgrønne farve. Er det drops eller SG garn (sidst nævnte kender jeg heller ikke – jeg er lidt af en rookie :))

  • admin siger:

   Hej Birgit
   Det var så lidt, fornøjelsen er helt på min side 🙂
   De tre nederste farver er Drops garn og de to øverste er fra SG 🙂

   /Trine

 13. Mette siger:

  Lækker shopper! Må jeg spørge hvad årsagen er til at du skifter nål, når du går fra fm til stgm? 🙂

 14. Helle Lykke Pedersen siger:

  Hej, Vil prøve denne lækker shopper, men hvad er SG Garn ??
  Og hvordan laves punkt 9 – har set i anden kommentar at du linker til lutteridyl – men sorry – det gir slet ingen mening for mig.
  Kan du forklare lidt 🙂 tak.

 15. Simone siger:

  Love the pattern!
  I would love an English version… probably a few other non-Danish followers would love that too 😉
  Could you tell me which stitch you use for the bottom and for the upper part? Than I can probably figure it out by myself.
  Hartelijke groet from the Netherlands,
  Simone

 16. Maria siger:

  Jeg forstår heller ikke punkt 9. Hvis den skal laves som beskrevet, udvider min jo hele tiden.!?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *