Hankes boller…

Navnet på denne opskrift er en selvfølge for mig, men nu hvor jeg har valgt at ville dele opskriften, så sidder jeg og tænker over hvorfor det egentlig er jeg kalder dem dette navn… Det er en opskrift jeg har “arvet” fra en eks-kærestes onkel, for omkring 8 år siden… Han kaldte dem Hankes boller, så det er der jeg har det fra, ingen anden forklaring.


Det er nogle super lækre og meget nemme boller at lave, som man kan røre sammen med en ske. Det er lidt sej krumme, hvilket ikke er af negativ betydning.

Jeg bagte dem til mine kære kollegaerne i morges, som en del af afskedsbrødet nu hvor jeg går på barsel.

Jeg bagte bollerne som supplement til disse fantastiske ikke-sunde franksbrød, se indlæg HER.

Opskrift

Ingredienser til 18 boller:

5 dl. lunket vand
10 g. gær
13 dl. hvedemel
2 spsk. sirup eller honning
1 dl. mælk
2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet. Bland herefter de øvrige ingredisenser sammen med en ske.
Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
Om morgen brug en ske til at tage dejen op og kom på en bageplade med bagepair – det er ikke meningen at bollerne skal være runde, de må gerne bare være rustikke.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min.

Afkøles på en rist.

God fornøjelse !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk Permalink.

2 svar til Hankes boller…

  1. Line Jepsen siger:

    Opskriften er afprøvet og de smager super godt.

  2. Trine siger:

    Jep de er nemme og lave og lækre at spise 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *