Nemme og lækre koldhævet ølandshvedeboller…

Haps haps! Tænk en gang, nu er jeg hjemme på barsel på 12. mdr. og det er først nu jeg igen har fundet energi og overskud til at komme i gang med bage igen. Med to børn, stort hus og store ombygningsprojekter så er det bare nødt til at være meget nemme bagerier. Her får I en nem og meget lækker opskrift på all round boller med ølandshvede.


OPSKRIFT

10 g. gær

6 dl kold vand

2 tsk. salt

300 g. fuldkorns ølandshvedemel

300 g. hvedemel

Rør dejen med en spiseske.

AFTEN

1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt.

2. Rør ølandhvedemelen i gærblanden.

3. Rør hvedemelen i dejen.

4. Sørg for at alt melen er rørt ud. Kom låg på og stil dejen i køleskabet natten over eller min. 8 timer.

MORGEN

5. Tænd oven på max varme.

6. Med en spiseske laves 8 boller som ligges på en bageplade med bagepapir. Alternativt så kom en bageste i oven og bag dem direkte på bagestenen. Prøv at undgå at bakse for meget med dejen, så du undgå at trykke dejen for meget sammen.

7. Pensel bollerne med mælk inden du stiller med den den forvarmet ovn.

8. Skru ned for ovnen til 250 grader, stil bollerne ind og bag dem i ca. 15 min.

God fornøjelse!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk Permalink.

2 svar til Nemme og lækre koldhævet ølandshvedeboller…

  1. Laura siger:

    Stil dejen i klædeskabet ?? 😂😂 mon ikke der er køkeskabet😉😆🤣

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *