Økologisk hyldeblomstsaft…

Det er sommer – eller det burde det være – og det vrimler med hyld alle vegne. Det har jeg benyttet mig af, og lavet 3 varianter af hyldeblomstsaft; 1) Citron og rørsukker/sukker, 2) Lime og rørsukker/sukker, 3) Citron, vanilje og rørsukker/sukker.

UPDATE: Se Lines udgave af hyldeblomstsaft HER 

OPSKRIFT:

#1: 
25 afstilket hyldeblomstskærme
800 g. øko. rørsukker/sukker
3 øko. citroner, skået i tykke skriver eller tern.
1 liter vand

#2
25 afstilket hyldeblomstskærme
800 g. øko. rørsukker/sukker
4 øko. limefrugter, det er kun saften der skal bruges.
1 liter vand

#3:
25 afstilket hyldeblomstskærme
500 g. øko. rørsukker/sukker
3 øko. citroner, skået i tykke skiver eller tern.
1 øko. vaniljestang, flækket
1 liter vand

Kog vandet sammen med rørsukkeret/sukkeret. Når sukkeret er opløst, kommes blomsterskærmene og citronerne/limesaften/vaniljestangen i. Det hele røres godt rundt. Sluk for varmen og lad blandinen køle af. Sæt det på køl. Det skal stå på køl og trække i 4 dage. Der skal røres rundt i blandingen én gang om dagen.

Jeg foretrækker kun at lade blandingen med vaniljestangen trække med vaniljestangen i 2 dage, idet vaniljesmagen ellers bliver for dominerende. Tag blot vaniljestangen og og lad blandingen trække de resterende 2 dage.

Efter 4 dage, hældes blandingen gennem et klæde og hældes på flaske.
Husk det er koncentreret saft, det skal blandes op med vand eller danskvand.

VOiLA!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments

    Leave a Reply