Økologisk hyldeblomstsaft…

Det er sommer – eller det burde det være – og det vrimler med hyld alle vegne. Det har jeg benyttet mig af, og lavet 3 varianter af hyldeblomstsaft; 1) Citron og rørsukker/sukker, 2) Lime og rørsukker/sukker, 3) Citron, vanilje og rørsukker/sukker.

UPDATE: Se Lines udgave af hyldeblomstsaft HER 

OPSKRIFT:

#1: 
25 afstilket hyldeblomstskærme
800 g. øko. rørsukker/sukker
3 øko. citroner, skået i tykke skriver eller tern.
1 liter vand

#2
25 afstilket hyldeblomstskærme
800 g. øko. rørsukker/sukker
4 øko. limefrugter, det er kun saften der skal bruges.
1 liter vand

#3:
25 afstilket hyldeblomstskærme
500 g. øko. rørsukker/sukker
3 øko. citroner, skået i tykke skiver eller tern.
1 øko. vaniljestang, flækket
1 liter vand

Kog vandet sammen med rørsukkeret/sukkeret. Når sukkeret er opløst, kommes blomsterskærmene og citronerne/limesaften/vaniljestangen i. Det hele røres godt rundt. Sluk for varmen og lad blandinen køle af. Sæt det på køl. Det skal stå på køl og trække i 4 dage. Der skal røres rundt i blandingen én gang om dagen.

Jeg foretrækker kun at lade blandingen med vaniljestangen trække med vaniljestangen i 2 dage, idet vaniljesmagen ellers bliver for dominerende. Tag blot vaniljestangen og og lad blandingen trække de resterende 2 dage.

Efter 4 dage, hældes blandingen gennem et klæde og hældes på flaske.
Husk det er koncentreret saft, det skal blandes op med vand eller danskvand.

VOiLA!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Nøgleord: .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *