Opskrift på pusletaske – DIY…

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at bede min mor om, at lave opskriften til pusletasken, som jeg tidligere har blogget om HER og HER.

Bonusinfo: Vi er super glade for pusletasken, alle burde erhverve sig sådan en! 

Vi har fået lidt erfaringer vi gerne vil dele ud af, til jer som vil lave pusletasken; Efter at have taget pusletasken i brug, har vi erfaret at det nok er en fiks ide, at montere de to store lommer i henholdsvis øverste og nederste hjørne frem for overfor hinanden, idet man fylder de to lommer godt op og så skal de ligge oven på hinanden når tasken pakkes sammen.

Hvis I bruger opskriften, håber jeg at I vil linke min blog, og giv mig gerne besked så linker jeg naturligvis tilbage 🙂

Update: Se Julies version HER og By Nullers version HER.

Her får I den så:

SONY DSC

Opskrift

Materiale:
Stof til ydresiden
Stof til for
Skråbånd
Systråd
Velcro
Vattæppe (kan købes billigt i IKEA)
Lynlåse
“Tisselagn”

Huske at ligge ca. 2 cm oven i alle mål, til sykant!

 1. Klip yderstof-forstof-fyld i de angivet mål.
 2. Klip for og yderstof til hanke samt til lukke strop
 3. Sy hanke og lukke strop med skråbånd (du finder en vejl. til hvordan du syer skråbånd på HER)
 4. Fyld og ydrestof holdes sammen med knappenåle.
 5. Påhæft hanke og lukke strop meget nøjagtigt på ydresiden med nåle
 6. Sy hanke og strop fast i begge lag, husk at sy velcro midt foran på tasken (også i begge lag)
 7. Sy velcro på foret/indersiden til fastgørelse af “tisselagen”
 8. Sy skråbånd på lommeenderne i alle begge lag
 9. For-fyld-yderstof kantes sammen i alle 3 lag med skråbånd
 10. Fold lommenederne ind mod midten og kant hele tasken rundt med skråbånd gennem alle lag. Sy lommerne gennem alle lag.
 11. Lynlås syes i til slut i hånden.
God fornøjelse!
Vores erfaring er, at det er bedst at placere de to store lommer i modsat hjørne, da det er dem man fylder mest, og det er en smule svært at lukke tasken når de er fyldte.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

25 svar til Opskrift på pusletaske – DIY…

 1. Hvor er den flot 🙂

 2. Pernille siger:

  Den er så fed. Næsten synd jeg ikke skal bruge en pusletaske 🙂

 3. Sigrid siger:

  Ej hvor er den fin! 😀
  Vi skal igang med baby nummer 2 til april, og jeg skal da vist hjem til min mor en weekend der og lave sådan en taske!
  Jeg gemmer linket, og så får du en besked når jeg har lavet den 😀
  Hvor er den altså bare flot 🙂
  Vh
  Sigrid

  • Mang, det er skønt med ros 😀
   Uhh så er der god tid til at forberede alle det lækre babygrej der skal til. Jeg kan varmt anbefale tasken, vi er meget glade for denne her løsning, vi mangler aldrig et sted at pusle.
   Jeg vil glæde mig til at se din udgave 🙂

   /Trine

  • Sigrid siger:

   Ja det er der jo “heldigvis”. Jeg er så skruk at jeg faktisk er gået igang med at så småt handle ind, og jeg kan ikke vente til vi flytter i et hus med endnu et børneværelse 😉

 4. ByFonna siger:

  Så vil jeg sørme i sving med tasken.
  Hvor lange er dine hanke?!

  Gode hilsner Jonna

 5. Elisa Hansen siger:

  Din tisselagen, hvad har du brugt til den?? 🙂

  Ellers fed taske 🙂

 6. Nuller siger:

  Ideen er hermed kopieret 😉

  Se min version her:
  http://nulleris.blogspot.dk/2013/10/pusletaske.html

  /Nuller

 7. Ann siger:

  Super flot Pusletaske!
  Er der kun fyld i selve liggestykket eller er lommernes for og bagstykke også ned fyld?

 8. Sia siger:

  Hvor lang er lukkestroppen?:)

 9. Marie siger:

  Hej 🙂
  Det er måske et dumt spørgsmål, da jeg er lidt ny i det her baby udstyr halløj. Men er dit for-stof imprægneret, eller kan hele tasken vaskes, hvis der skulle ske uheld? eller har du et ekstra tisselagen med til at ligge ovenpå tasken når du skifter?

  • admin siger:

   Hej Marie, der findes ikke dumme spørgsmål her! Jeg har købt tisselagner, halveret dem og syet velcro på således at de kan sidde i pulsetasken, for ja der sker uheld, og det skal nemt og praktisk 🙂

 10. Tine siger:

  Hejsa, min mor er sødt gået i gang med denne pusletaske til mig, men vi er blevet i tvivl om hvilken type stof for-stoffet er. Stofbutikken foreslog halv-panama, men det virker ret tykt, brugte du blot almindeligt bomuld ala lagenlærred eller skjorte poplin?

  • admin siger:

   Hej Tine,
   tak for din henvendelse 🙂 Uhh den håber jeg, jeg må få lov at se når I/hun er færdig.

   Jeg har brugt alm. stof, men jeg vil anbefale, at de bruger noget kraftiger stof, både til inder og yder foret, da tasken ellers bliver slasket med tiden. Det samme gælder for lukke.stroppen, da den ligeledes strækker sig med tiden og bliver for lang, hvis det er alm. bomuldsstof. En anden af mine læser har syet den i coated bomuld (noget ligne voksdug), og det tror jeg bestemt er en fordel.

   Skriv endelig hvis I har flere spørgsmål 🙂

   /Trine

 11. admin siger:

  En læser har sendt mig billeder af hendes version af pusletasken, inspireret af min. Bonus info: hun har syet den i voksdug (jeg tror det er coated bomuld. Dette er en god ide, min erfaring er nemlig at alm. bomuldsstof er for tyndt og tasken bliver med tiden for slasket.

 12. Julie siger:

  Hej!
  Super fin taske! Jeg ved det er noget tid siden du har lavet den, men håber du vil svare alligevel. Når for og yderstof er klippet i de angivne mål (95×65), skal man så klippe yderligere 2 stykker stof (23×65 x2) til at sy indeni så det bruges til lommer eller bukker jeg bare yderstof+for ind til 23 cm i hver side? For så er den jo ikke længere 95 cm i udbredt tilstand? Eller er det bare mig der er mere forvirret end godt er?:)

  • admin siger:

   Hej Julie,
   helt fint du spørger, det er ikke så længe siden jeg har haft projektet i hænderne igen, sammen med min svigerinde, så har det frisk i erindring 🙂 Du skal klippe to stykker af 23x65x2 som du også selv skriver, disse udgør lommerne.

   Skriv igen hvis du har behov. Du kan også vente en rum tid så skal jeg få taget nogle billeder af den fine taske min svigerinde endte med at lave, med en masse forbedringer 🙂

   /Trine

   • Anne Sofie siger:

    Hej!
    Jeg er helt pjattet med din fine pusletaske og planlægger at få kreeret sådan én inden længe. Nu kan jeg se her, at du for et års tid siden lavede endnu en taske – endda med forbedringer! Hvis du har lyst til at dele, vil jeg være meget taknemmelig 🙂
    K.h. og tak for en dejlig blog!

    • admin siger:

     Hej Anne Sofie 🙂
     Tak for roserne! Jeg skal se om jeg kan finde tid inden længe til lige at få griflet forbedringerne ned og taget et par billeder til jer 🙂

     /Trine

 13. Tine siger:

  Dejlig pusletaske, som jeg har kastet mig ud i at lave, på trods af at jeg ikke har syet siden folkeskolen

 14. Tine siger:

  Hov, kan da se at hele min kommentar ikke er kommet med.
  På et af billederne kan man se en ‘klap’ i toppen af pusletasken når den er bredt ud. Hvad er det til og hvordan laver jeg den?
  På forhånd tak for svar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *