Opskrift på Almas Skørt…

Tak for en fantastisk modtagelse af Almas Skørt, som jeg for nogle dage siden viste billede af på de sociale medier. Det er altid med spænding og forhåbning om andre også synes om det man selv er ret stolt af 🙂 Som tak for jeres pæne modtagelse og de mange søde ord, får I her opskriften på AlmaSkørt – et lille sommerferie projekt måske? Jeg håber meget, at I vil dele jeres versioner af skørtet under #AlmasSkørt – jeg glæder mig til, at se jeres kreative fortolkninger.

Og tak til vores dejlige kusine Alma, som gerne ville stå model 😉

UPDATE: Opskriften findes nu i en print-venlig version, som I finder HER sammen med anden version af Almas Skørt.

Model: Almas Skørt – Nål: 3 – Str.: 2-4 (9-12) mdr. – Garn: 2 ngl. bomuldsgarn – Farver: lyserød – Tilbehør: stofbånd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply
  Trine P
  9. juli 2015 at 23:50

  Jeg er her til aften gået igang med det skønne AlmaSkørt og har lige et enkelt spørgsmål. Hvor stor er dit skørt i livvidde? Synes min er meget stor, har lige sammenlignet og det er samme livvidde som min søn på 2 år. Kan det virkelig passe?

  • Reply
   admin
   12. juli 2015 at 12:18

   Hej, nej det kan ikke passe, hvor. Mange rk rib har du lavet?

 • Reply
  Karen
  17. juli 2015 at 11:08

  Mange tak for opskriften til et virkelig fint babyskørt 🙂 Nu hvor jeg ved at det er en lille pige, der gemmer sig i maven, skal det her være første hjemmehæklede sag til hende. Da det bliver et vinterbarn, vil jeg hækle i uldgarn – så jeg vil også gerne vide ca. livvidde / længde på ribkanten, så jeg kan tjekke str inden jeg går videre i opskriften.

  • Reply
   admin
   17. juli 2015 at 18:10

   Hej Karen
   Tillykke med din lille pige AlmaSkørt efter opskriften måler ca. 46 cm i vidden
   /Trine

   • Reply
    Karen
    18. juli 2015 at 9:30

    Tak for hurtigt svar 🙂 Jeg har nu hæklet hele ribkanten og skal til at hækle sammen, men det måler kun 35 cm og jeg hækler endda løst. Jeg hækler i Arwetta, som passer til pind 2,5-3 (nål-str ikke angivet) – så det er nok lidt tyndere end det garn du har hæklet i (?) Jeg må vel tilføje et par rækker, inden jeg hækler sammen.

 • Reply
  Louise
  1. august 2015 at 17:30

  Hej,

  Tak for en skøn opskrift! ☺️ Jeg vil høre om du har nogle mål på skørtet? Jeg har næsten lavet det færdigt nu, men kan være i tvivl om det er hæklet i den rette størrelse i fht. hæklefasthed osv ☺️
  Venlig hilsen
  Louise

  • Reply
   admin
   2. august 2015 at 20:46

   Hej Louise
   Tak for din henvedelse – ihh hvor fint, jeg vil meget gerne se din version når du er færdig 🙂 Skørtet måler 44 cm i omkreds i ribben.

   /TRine

   • Reply
    Louise
    4. august 2015 at 20:44

    Hej Trine

    Tak for dit svar, jeg må prøve at måle. Jeg har lidt problemer med bunden nu. Er det rigtigt forstået at jeg skal lave 1 udtagning i første maske på hver 2 række?
    Jeg kan bare kun få det til at det så i alt bliver 21 masker og bliver arbejdet ikke skævt, når det er i samme side udtagningerne er? Det er sikkert bare mig, der ikke lige kan forstå det ?
    Jeg lægger gerne et billede på IG så du kan se den, hvis den bliver fin altså. ?

 • Reply
  Maria Nielsen
  13. oktober 2015 at 19:47

  Hej!
  Jeg er gået igang med at hækle et skørt med nål 3,5 fordi det økologiske bomuldslagen jeg bruger, er lidt tykkere end alm. bomuldsgarn.
  Det virker dog som om, at der er ALT for meget garn, når jeg kommer til omgang 3. Som om, at de 2 hstm i omgang 2 gør, at der bliver for bredt. Det krøller og strutter for meget.
  Umiddelbart overvejer jeg at trævle det hele op og kun lave 1 hstm i omgang 2 eller måske 1-1-2-1-1-2, hvis du forstår?
  Jeg forsøger at vedhæfte et par billede, som viser, at der er for meget skørt i den første række flæser…

  • Reply
   admin
   16. oktober 2015 at 8:56

   Hej Maria
   ja jeg kan godt se at det ser ud til at være for meget. Det er mærkeligt at der er så stor forskel. Har du sikret dig at du kun har hæklet 2 fm i hver rib i 1. omg.?
   Men ja ellers prøv med 1-1-2-1-1-2. Giv gerne lyd fra dig med din erfaring 🙂

   /Trine

 • Reply
  Maria Nielsen
  23. oktober 2015 at 10:21

  Ja der er kun 126 fm i omgang 1… ? jeg har valgt at hækle 2-1-1 stangmasker i omgang 2. Men nu har jeg jo så et problem, når jeg skal lave bunden? Den kan jo umuligt komme til at passe med opskriften, når jeg har færre stangmasker end dig?
  Har du et forslag til, hvordan jeg kan få det til at passe? Noget med at lokalisere midten sådan ca, dividere med antal masker eller lign??
  Ellers må jeg gøre den sidste flæse længere og lade den være et skørt uden bund…

 • Reply
  Mia Hansen
  25. februar 2016 at 14:03

  Super sødt skørt. Jeg er dog lidt i tvivl om hvad du mener med “afsluttet 6. omg med at lave 8 lm…” vil du uddybe /forklare mig det på en anden måde?

 • Reply
  Hæklet AlmaSkørt - Livet i Boblen - før, under og efter barsel
  17. marts 2016 at 11:41

  […] er fra Kvalitid.dk og ændret en smule undervejs. Det er hæklet i bomuld i Tante Grøns Blomsterfrø på nål 3. […]

 • Reply
  Maria Ø. Mogensen
  19. marts 2016 at 15:37

  Hejsa. Jeg har lavet skørtet og nærstuderede dit modelbillede da mit også kom til at flæse alt for meget. Jeg prøvede så med blot 1 stgm i hver fastmaske (omgang 2 i selve skørtet) hvilket også ser ud til at være det du selv har gjort (når man zoomer ind på billedet) og det blev helt som dit. Så måske der har sneget sig en fejl ind i opskriften?
  Har set andre have samme problem nemlig.
  Ellers tak for en super god opskrift 😀
  Mvh Maria

 • Reply
  Ronja
  22. marts 2016 at 22:31

  Heeej 🙂

  Du har vel ikke denne opskrift i en str. 12 mdr? 😀

 • Reply
  Mia Nielsen
  4. april 2016 at 21:37

  Hejsa
  Jeg er lige begyndt på dette fine skørt men forstår ikke følgende:
  3-5 ialt 18 ganget, således at du har ialt.
  Gentag rk 3 (du har nu ialt 21 huller).
  Gentag rk 2 (i alt 63 rk)-
  Vil du uddybe dette?

  • Reply
   Charlotte
   23. maj 2016 at 13:17

   Jeg kunne også godt tænke mig at få dette uddybet.
   Jeg er gået i stå efter at have gentaget rk 3-5 18 gange 🙁

 • Reply
  helena
  14. april 2016 at 22:33

  så vidt jeg kan læse mig tl skal omg 8 laves med huller som i omg 3 stemmer det ? og hvad skal de huller bruges til ? (det er jo i “nummer to fold ) 😀

 • Reply
  Lillian
  28. april 2016 at 7:42

  Jeg har strikket skørtet lige efter opskriften. Den strutter meget mere end på billedet

 • Reply
  emilie aspman jensen
  4. maj 2016 at 9:02

  Hej måske det bare mig men jeg får det kun til 20 huller i alt og ikke 21. Jeg laver det første hul og skal gentage 18 gange , og skal gentage rk 3. Det får jeg til 20 og ikke 21 Hvad gør jeg galt?

 • Reply
  Camilla
  19. juni 2016 at 14:02

  Tak for den skønne opskrift! Jeg har virkelig nydt at hækle skørtet. Dog er jeg stødt på et mindre “problem” du skriver vedr bunden: RK 21-29: Udt. i starten af hver anden rk med start på rk 21. (24)
  Som jeg forstår det så er det udt på rk 21, 23, 25, 27, 29, dvs. 5 gange = 26m? Men du har skrevet 24? Tænker om bunden bliver “for lang” eller jeg skal stoppe på rk 27 (24m)?
  På forhånd tak 🙂

 • Reply
  Camilla Eriksen
  2. august 2016 at 11:55

  Tusind tak fordi du ville dele din opskrift på den fine almaskirt. Den var super nem at følge. Her er min udgave.

  • Reply
   Lea
   2. august 2016 at 19:27

   Hej Camilla, må jeg spørge hvor bred din ribkant blev?

 • Reply
  Michelle
  9. januar 2017 at 0:10

  Hej 🙂
  De lm man laver i omgang 6 og 12 – skal de gøre noget bestemt ved opskriften eller er det blot for at komme til rækken uden at bryde garnet?

 • Reply
  mia
  13. januar 2017 at 12:31

  hej 🙂
  tusinde tak for at dele den fine opskrift med os andre.
  ville høre om du har opskriften i en str 12-18 mrd ?

  • Reply
   admin
   19. januar 2017 at 12:48

   Hej Mia
   det var så lidt 🙂 Nej Alma skørt har jeg kun lavet i en str. – desværre!

   /Trine

  • Reply
   admin
   5. marts 2017 at 16:51

   Hej Mia
   Det er mig en fornøjelse. Nej desværre ikke.

   /Trine

 • Reply
  Mia
  10. juli 2017 at 9:26

  Hej
  Jeg er kørt fast ved ribben.
  Har lavet det der står
  Gentag rk 3-5 ialt 19gange
  Gentag rk 3 du har 21 huller. Det har jeg lavet og passer. Men den næste forstår jeg ikke skal jeg nu lave 63 at rk 2 eller.
  Vis ikke så mangler jeg åbenbart stadigvæk 20 rk af rk 2
  Kan det passe? Håber i svare ☺️

  • Reply
   admin
   18. august 2017 at 13:41

   Hej Mia
   Du skal have 21 huller og i alt 63 RK, så du skal blot lave en RK mere med hstm 😄

   Trine

 • Reply
  Gitte
  3. august 2017 at 19:12

  Hej
  Er ved at hækle rib kanten, men har lidt svært ved at forstå det efter de 21 huller. Dem har jeg, så mit spørgsmål er skal jeg derefter så lave række 2 i alt 63 gange? Men hvis jeg skal det kommer der da til at mangle huller til båndet? For i følge det billede du har lagt op er der huller hele vejen rundt?

  • Reply
   admin
   18. august 2017 at 13:39

   Hej Gitte
   Dejligt at du kan bruge opskriften 😄 der skal være 21 huller, og 63 RK så skulle det gerne passe med afstanden mellem hullerne hele vejen rundt. Bindebåndet på denne størrelse kommer ud af samme hul foran. Håber jeg svare på dit spørgsmål?

   Trine

 • Reply
  Merethe Sulby
  15. september 2017 at 22:12

  Hej hej
  Det er et super sødt skørt og jeg ville rigtig gerne have opskriften men jeg har problemer med at hente og åbne den. Så jeg ved ikke om du har mulighed for at at sende min opskriften på en anden måder til mig?
  Mange hilsner Merethe

 • Reply
  Heidi
  5. november 2017 at 18:58

  Hej jeg har kun lavet rib indtil videre. Jeg har brugt Amina fra filcolana og nål nr 3. Livvidden bliver dog kun som på et armbånd, når jeg følger opskriften til 2-4måneder. Jeg synes ikke, at jeg kan gå længere op i nålstørrelse. Jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op…

 • Reply
  Slapper af, med et hovede der kører med 120 km i timen... - Fjolle(t) mor
  30. januar 2018 at 21:03

  […] på Almaskørtet kan i finde her  hvis nogen skulle have lyst til et lille […]

 • Reply
  Jannie
  25. november 2018 at 17:25

  Så har jeg også fået lavet det fine skørt, dog med et par tilføjede kanter, men det blev så fint 😍

 • Reply
  Jannie
  25. november 2018 at 17:27

  Så fik jeg også hæklet det fine skørt 😍
  Dog med et par tilføjede små kanter i hvert lag 😊

Leave a Reply