Speltboller…

Ja lidt speltmor er jeg da!!! 😀

Uhh vi ved ikke bedre end hvidt brød her hjemme, men ja vi er også typerne der går ret meget op i vores kost, så vi er også meget bevidste om ikke at spise for meget af det hvidebrød. Men vi holder os bestemt ikke helt fra det, der er jo også gode ting ved hvedebrød, nemlig stivelsen, som er kulhydrater og som er brugbart for os som træner en del. Så i moderater mængder er det ok 🙂

Spelt er også en hvedesort, så spelt er ikke ensbetydne med “spis løs”. 
Jeg synes tit at mine grovboller bliver kedelige, men jeg synes jeg har været heldig hvergang jeg har lavet disse spelt boller, så jeg vil lige dele opskriften med jer.



Opskrift:

1/2 liter vand
20 g gær
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. smeltet smør
400 g. fuldkorns speltmel
400 g. hvedemel

Gær, salt og sukker opløses i vandet. Herefter kommer du smeltet smør, speltmel og hvedemel i og ælt dejen, til den er glat og smidig (ca. 10 min. på røremaskinen).

Stil dejen køligt natten over eller lunt 2 timer.

Har dejen hævet natten over, hældes dejen ud på et meldrysset bord, deles i 9 lige store portioner og formes til boller, som kommes på en bageplade med bagepapir. Kom en dyb bradepande i ovenen under opvarmning til 160 grader. Lad bollerne stå på bordet mens ovnen varmes. Inden du kommer bollerne i ovnen hældes et stort glas vand i den dybebradepande, og boller kommes ind lige efter. Bag boller ved 160 grader i 15 min. hvorefter du skrue op til 200 grader og bager yderligere 10-15 min. indtil bollerne har en gyldenbrun farve.

Har du ladet bollerne hæve 2 timer ved stuetemp., hældes dejen ud på et meldrysset bord, formes til 9 boller, og efter hæves yderligere 1 time på bradepanden ved stuetemp, inden de kommes i oven, efter sammen fremgangsmåde som beskrevet ovenfor.

Kombinationen af vandet i ovenen og skiftene temperatur, gør at bollerne får en lækker sprød overflade.
Er gode at fysene, gøres imens de er lidt lune, så der er masse af fugt i bollerne, det gør at de også er lækre efter optøning.

Holdbarheden er 2 dage, derefter bliver de for tørre – efter min smag.

God fornøjelse!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

3 svar til Speltboller…

  1. Skøn blog du har , jeg er her tit og dejlige boller . Nu til sagen .Jeg er ved at lave Linux og har lavet de tre cirkler til fødderne og hæklet dem sammen med 31 masker , men hvordan jeg lige skal komme videre herfra så det bliver et “rør” hvor jeg kan komme fyld i, her står hej af. Jeg kan godt se at der ikke er lavet fire fødder der er hæklet sammen to og to, håber du lige kan hjælpe mig, tux mangler kun sine føddder. Tak for ellers godt diy. knus pernille

  2. Tusind tak skal du have Trine, det ser så dumt ud med en pingvin uden fødder :)jeg er helt færdig med alt det andet,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *