Syltet citroner…

Der ligger citroner i mit køleskab….hvad skal vi bruge dem til…jeg har googlet for at få idder til aftensmad, men synes nu ikke jeg kunne finde noget interessant. Så slog det mig, jeg har da på et tidspunkt set brøderne Price sylte citroner. Det vil jeg prøve.

– Et skoldet og rent syltegals – der passer således at citroner skal    presses en del for at kunne være der
– Citoner til at fylde glasset op
– 1 spsk. groft salt pr. citron
– 1 kanelstang
– 1 chili
– Korianderfrø
– Fennikelfrø
– Laurbærblade

Fjer evt. rester af citronernes stilk. Snit hver citrin næsten igennem fra toppen, men stop et par cm før bunden. Skær et nyt snit på tværs af det første, så der nu er snittet et kryds igennem hver citrin. Pres spsk. salt ind i snittet, og læg citrinerne tæt sammen i glasset. Undervejs kommes krydderierne ved. Pres citrinerne meget tæt, således at saften frigives og dækker citronerne.
Pres på de øverste citroner dagligt de første 2-3 dage. Er de ikke saftige nok til at have væske til at dække, må der hældes frisk citronsaft over dem. Citronerne skal hele tiden være dækkes af væslen. Efter ca. 1 mdr. bør citrinerne være møre og bløde nok til at bruges. De kan holde sig mindst et halvt år i køleskab. Måske skal den øverste citrin smides ud, hvis den ikke har været konstant dækket af væske.
Skrab/skyld evt. overskydende salt ud af citroner inden brug.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *