To do – Ta da – Hæklet babylappetæppe (Tetristæppe)…

Så er tæppet ankommet til den glade modtager, som er min barndomsveninde, som for 5 uger siden blev mor til en lille pige. 
Et fint lappetæppe blev det til, og jeg er ret godt tilfreds med resultatet. Det er jo en slags prøve inden jeg går igang med et større lappetæppe i Kauni. Så nu ved jeg hvilken lang proces jeg går imøde. Jeg synes nu at der var lidt langt fra “to do til ta da”.
Jeg vil sige jeg har lært lidt om mig selv i denne proces. Jeg har lært at jeg nok har det bedst med at være igang med flere projekter og ikke kun et stort. Så derfor er jeg glad for at jeg har besluttet mig for at det store lappetæppe, må tage den tid det tager, og jeg gerne må lave mindre projekter sideløbende med.

Grunden til jeg synes der var langt fra to do til ta da, var at jeg havde lidt travlt med at blive færdig med tæppet, fordi det jo var en barselsgave.

Jeg har hæklet det i bomuldsgarn. Alle mine rester, så det er helt tilfældigt hvor mange lapper det er blevet til i de forskellige farver. Jeg har dog købt det lysegule garn til formålet, som den eneste, fordi jeg manglede en farve (som jeg synes passede bare lidt ind).

Jeg var spændt på om jeg kunne få det til at se pænt ud. Jeg har valgt at holde farverne lidt samlede, i et forsøg på at skabe bare lidt ro.
Jeg har valgt en offwhite til sammenhæklingen.

Lapperne er hæklet med nål #3, du finder opskriften HER.
Sammenhæklingen med nål #2, du finder vejledningen HER.

Update: Du kan se hele processen HER.

Advarsel: Og så bliver I selvfølgelig lige billedspamet 😀 Vil gerne vise jer hvor mange forskellige udtryk tæppet kan have.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Nøgleord: , , , .Bogmærk Permalink.

12 svar til To do – Ta da – Hæklet babylappetæppe (Tetristæppe)…

 1. Line Jepsen siger:

  Det er godt nok blevet fint. Det frister mig til selv at begynde på et tæppe, så jeg også kan få ryddet ud i mine rester. Hvor stort blev tæppet ?

 2. Lækkert tæppe.. Og fede farver. Det minder mig om spillet tetris hvor man skal have klodser til at passe sammen 🙂

  Flotte friske farver 🙂 🙂

 3. Simone siger:

  Det ser super super super fedt ud 🙂 Hvor er du sej.

 4. Tanja siger:

  Det er blevet rigtig flot. Jeg har også planer om et tæppe med firkanter lige som dit i bomuld, det er bare lige det der med at få tid til at komme i gang 🙂

 5. Lise N. siger:

  Sikke et flot farverigt tæppe. Ja, det er vist et tetris-tæppe! Ved du hvor mange gram bomuld der cirka går til en firkant? For at man kan vurdere om de rester man har kan gå til 1 firkant…?

  • Mange tak 🙂 Ja der går ca. 8 gram pr. firkant. Husk på at jeg kun har 5 huller i firkanterne og ikke 6 som opskriften er skrevet udfra.

  • Lise N. siger:

   Tak for dit svar. Så hjælper det lidt når man kan veje sine rester. Jeg har endnu ikke lært at lave firkanterne, men det vil jeg så gerne engang.

 6. Anonymous siger:

  Hvor har du købt det gule garn henne? Det er lige den farve jeg mangler!

  • Hvilken en af dem, den lysegule eller “mørke” gule? Den lyse er fra Søstrene Grene, og den mørke, kan jeg slet ikke komme i tanke om hvor jeg købte, det er så lang tid siden…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *